
Bestuur
Natasja Soemai

Natasja Soemai richt zich in haar werk op het vertalen van strategische processen naar de dagelijkse operatie. Hierbij stelt zij de mensen om wie het gaat altijd centraal.
​
Terwijl Natasja de methode van (Gelijk)waardig Herstel mede ontwikkelde, was zij als leidinggevende ook werkzaam bij verzekeraar Allianz Direct. Zij stuurde de schade teams aan en droeg bij aan het verbeteren van het gehele operationele proces. Ook droeg zij bij aan het ontwerpen en implementeren van een nieuw concept voor klantbenadering en merkbeleving, vanuit agile werken.
Eerder begeleidde Natasja bij Focus Wonen de reorganisatie, waarbij medewerkers in (regionale) teams zelfsturend leerden samenwerken. Toen al werkte zij vanuit het uitgangspunt dat eigen regie de sleutel is voor daadwerkelijke verandering.
Natasja heeft kennis van Wet Financiële Toezicht Schade en Wet Financiële Toezicht Zorg. Zij genoot deze opleidingen onder meer bij Lindenhaeghe. Aan de Universiteit van Amsterdam behaalde Natasja de masterclass Maatschappelijk Leiderschap.
​
Natasja is sinds de oprichting van Stichting (Gelijk)waardig Herstel (augustus 2023) bestuurslid. Sinds november 2024 is zij voorzitter van het bestuur. Hierbij zet ze haar ervaring en expertise als getroffen ouder in om te waarborgen dat het perspectief van de mensen om wie het gaat in de dagelijkse operatie centraal staat. Vanaf 2020 was Natasja onder andere al betrokken bij de totstandkoming van de Kindregeling.
Herman van der Meyden
Herman van der Meyden werkte 17 jaar voor Shell waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de financiële en business case planning van grootschalige energie projecten, waaronder het Porthos CCS-project in Rotterdam dat hij leidde. Daarnaast was hij betrokken bij de aanpassingen in het financieel evaluatiekader met het oog op de energietransitie projecten en was hij verantwoordelijk voor public affairs voor de waterstof agenda van Shell, waar het vlaggenschipproject Holland Hydrogen One deel van uitmaakte.
In 2023 gooide hij het roer om en startte een adviesbureau, waar hij voor meerdere klanten werkt, waaronder Tata Steel, AEB Amsterdam en Oceans of energy. Naast zijn werk vertaalt Herman als hobby complexe maatschappelijke vraagstukken naar serious game concepten.
Herman studeerde Civiele Techniek in Delft en haalde een Master in Offshore Engineering. Aan de Universiteit van Leiden voltooide hij een tweede Master in International Relations and Diplomacy.
Herman is sinds 2024 als bestuurslid verbonden aan Stichting (Gelijk)waardig Herstel en is verantwoordelijk voor de financiële zaken.

Rachelle Spaan

Rachelle Spaan is expert in systeemverandering en richt zich op het gezamenlijk doorbreken van patronen. Door beleid in co-creatie te ontwerpen, uit te dragen en te evalueren streeft zij ernaar om het draagvlak voor beoogde veranderingen zo groot mogelijk te maken. Zo maakt zij de beweging van ongelijkheid naar kansrijk in een gelijkwaardige samenleving zichtbaar. Deze visie heeft zij in haar werkende leven ook bij eerdere werkgevers ten uitvoer gebracht, zoals bij Hilton Hotels & Resorts (HR-manager), USG Professionals (re-integratie- en locatiemanager), Helica (teamleider werving en selectie) en Casema (marketing).
Rachelle was initiatiefnemer van het College van Herstelexperts in de gemeente Almere; het eerste gemandateerde burgerinitiatief vanuit beleid, wet en regelgeving in Nederland. In samenwerking met number 5 foundation richtte zij number 90 op. Number 90 is de veilige haven voor gedupeerde jongeren, kinderen en ouders waar geleerde lessen uit het toeslagen- en herstelschandaal worden toegepast om te komen tot duurzame verbeteringen. Naast deze initiatieven zette Rachelle de lotgenoten-community ‘KOTA Almere’ op.
Aan de Universiteit van Amsterdam behaalde Rachelle de masterclass Maatschappelijk Leiderschap. Zij studeerde economie aan de Hogeschool InHolland en Fontys Opleidingen Groep Zeelandia (Curaçao). Daarvoor behaalde zij haar propedeuse PABO.
Rachelle is sinds de oprichting van Stichting (Gelijk)waardig Herstel (augustus 2023) werkzaam als projectmanager en sinds november 2024 bestuurslid. Sinds 2021 is zij al betrokken bij de totstandkoming van de aanpak van (Gelijk)waardig Herstel.
Derk-Jan van der Kolk
Derk-Jan van der Kolk is advocaat sinds 1986. Hij is partner in de sectorgroepen Insurance en Shipping & Offshore van Van Traa Advocaten en gespecialiseerd in verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht, met een focus op letsel- en overlijdensschade. Derk-Jan is een bekende naam in de letselschadebranche. Hij is vicevoorzitter en voorzitter van de Kwaliteitscommissie geweest van de Vereniging van Letselschadeadvocaten (LSA). Sinds 2019 is hij erelid van LSA.
Derk-Jan is lid van de Kamer voor Langlopende Letselschadezaken (arbitrage). Als bestuurslid van VSSA (Stichting vergoeding schade slachtoffers schietincident Alphen aan den Rijn) is hij betrokken bij de afwikkeling van de schades die zijn veroorzaakt door het schietincident in winkelcentrum “De Ridderhof” te Alphen aan den Rijn.
Derk-Jan is bestuurslid van het DES Fonds en het Schadeloket Verzekeraars Chroom-6 Tilburg. Hij was eerder ook lid van de Compensatiecommissie Seksueel Misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland (2013-2017).
Sinds 2023 is Derk-Jan actief betrokken bij de Stichting (Gelijk)Waardig Herstel. Samen met de stichting is een laagdrempelig en versneld herstelmodel ontwikkeld voor gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire.
