top of page
  • Foto van schrijverTeam (Gelijk)waardig Herstel

Update aan getroffen ouders

Bijgewerkt op: 31 mei

Stichting (Gelijk)waardig Herstel zet zich in voor een rechtvaardige afronding voor mensen die erkend gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire.

Met dit bericht vertellen we jou als ouder waar we nu staan en wat we misschien voor jou kunnen betekenen. Onze uitgangspunten zijn eigen regie, vertrouwen, neutraliteit en collectiviteit.

De herstelroute is een combinatie van emotioneel en financieel herstel. Jij kunt zelf het beste bepalen of deze herstelroute bij je past.

Waar staan we nu?

We doen een grote pilot. Hierin begeleiden we nu meer dan 2.300 ouders in hun proces. En al meer dan 160 ouders hebben op dit moment gekozen om via onze herstelroute af te ronden met een Vaststellingsovereenkomst met de Staat.

Sinds maandag 13 mei j.l., is er door onvolledige en eenzijdige mediaberichten helaas veel onrust en onduidelijkheid ontstaan over de hele hersteloperatie. Niemand, in de eerste plaats jij en andere ouders, is geholpen bij nog meer onrust. SGH gaat juist om duidelijkheid, rust en een fijne persoonlijke beleving. Want het is voor velen zwaar om bij het opstellen van het Feitenrelaas weer zoveel her te beleven. En tegelijkertijd blijkt dit ook bij te dragen aan heling en herstel.


Kwaliteit van de ervaring van ouders in het gehele proces staat bij ons dus op de eerste plaats. Door de situatie nu kunnen we dit tijdelijk niet helemaal waarmaken. Dat vinden we enorm oneerlijk en vervelend. Maar het is helaas nu even de realiteit.

Dit betekent dat ouders zich vanaf nu TIJDELIJK niet kunnen aanmelden. We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat dit tijdelijk is.


Nogmaals, we betreuren de onverwachte situatie. Ons SGH-team blijft zich hardmaken voor alle onterecht beschuldigde ouders en gezinnen.


De positieve ervaringen van mensen tot nu toe in de SGH-herstelroute, bemoedigen ons om door te gaan!

Dank je wel voor je begrip,

Team

(Gelijk)waardig Herstel

Gerelateerde posts

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page