top of page

Word jij ook Partner van (Gelijk)waardig Herstel?

Wil jouw organisatie ook bijdragen aan het versneld oplossen van de toeslagenaffaire?

 

Meld je dan aan voor een van onze online Luisterend Schrijven Partnership bijeenkomsten. Tijdens deze Startbijeenkomst nemen we je graag mee in hoe jouw organisatie gezinnen in de eigen regio op weg kan helpen naar emotioneel en financieel herstel.

We zijn dankbaar dat er al meerdere organisaties partner zijn van (Gelijk)waardig Herstel en dus samen schouders zetten onder de versnelde en schaalbare oplossing van de kinderopvangtoeslagaffaire.

Albeda_corporate_RGB.png
andersson_elffers_felix_logo.jpeg
Ansvarideazonderboog.jpg
LOGO-Bijstand-bij-Belastingzaken-hoge-resolutie_276932.1_.jpg
BureauTaal-logo.png
LOGO_BvA.jpg
Vierambacht logo 2022 transparant.png
HNT_logo_black.png
__128x128_hieroo-logo-website.png
nvb_NL_logo_CMYK_1.0 (1).jpg
Logo-TriFinance_big.png
Logo Van Traa png (1).PNG
VNONCW_edited.png

Jouw organisatie kan het verschil maken

Sinds oktober 2023 kunnen getroffen ouders van de kinderopvangtoeslagaffaire kiezen voor de (Gelijk)waardig Herstel route. De verantwoordelijkheid voor het nemen van stappen en het maken van keuzes ligt voortdurend bij de ouder, de Verteller. Hierbij staat het verhaal van de Verteller, het Feitenrelaas, centraal. Vertellers worden daarin ondersteund door een vrijwillig Luisterend SchrijverHet is bemoedigend om te zien dat in korte tijd meer dan 2000 mensen naar voren stappen en hun tijd en energie willen wijden aan het opschrijven van het Feitenrelaas van een Verteller en op die manier bijdragen aan de weg naar emotioneel en financieel herstel.

 

Luisterend Schrijvers zijn essentieel om elke getroffen ouder die daar behoefte aan heeft, de kans te geven de (Gelijk)waardig Herstel route te doorlopen. Om dit te realiseren, werken we met trots samen met partners. Bedrijven die vanuit eigen intrinsieke motivatie hun medewerkers inspireren om op te staan als Luisterend Schrijver en hier vaak ook de mogelijkheid toe bieden binnen werktijd.

Eigen regie

Vertrouwen

Collectiviteit

Neutraliteit

De verteller maakt zelf de keuze over het tempo, de plek en met wie hij of zij de route doorloopt.​​

Dus: de Verteller maakt steeds zelf de keuze over het tempo, plek, met wie etc.​

Wat de verteller heeft meegemaakt wordt geloofd. Het verhaal is waar. ​​
Dus: Er wordt zonder enig (voor)oordeel naar de Verteller geluisterd.

Gesprekken vinden plaats op een plek die veilig en neutraal voelt. Hier zijn mensen gelijkwaardig en staat dialoog centraal.​​​

Dus: de afhandeling vindt buiten de overheid plaats.

Collectief falen vraagt om een collectieve oplossing. Mensen uit de hele samenleving leveren op basis van gedeelde waarden een bijdrage aan deze mensgerichte oplossing. Dus: We doen het samen en zijn een collectief.

download Partner Propositie

Wie ben jij?

1

2

3

Je wil graag een positieve impact maken op de maatschappij via jouw organisatie.

Je ziet daarnaast de waarde voor je medewerkers om gecertificeerd Luisterend Schrijver te worden, om diepgaand te leren luisteren en buiten gebaande paden te durven denken.

Je organisatie erkent de urgentie van nu en wil meewerken aan de versnelling van de oplossing voor de kinderopvangtoeslagaffaire. 

Word jij ook partner?

Herken jij jezelf en jouw organisatie in deze omschrijving en de uitgangspunten van (Gelijk)waardig Herstel?

 

Dan kan jouw organisatie verschil maken door Luisterend Schrijver partner te worden!

 

We verwelkomen graag nieuwe, bevlogen partners in ons Partnerprogramma.

 

Wil je meer weten? Ontvang dan onze Partner Propositie en een van onze collega's staat klaar om je meer uitleg te geven. Je kunt ook contact opnemen via partners@gelijkwaardigherstel.nl.

Doe mee en maak samen het verschil.   

Het versturen is gelukt. Bedankt!

Het wordt tijd dat we Nederland uit de klem  halen van de kinderopvangtoeslagaffaire. En als Luisterend Schrijver zélf komen de gebeurtenissen van de Verteller enorm binnen. Om op te schalen ontsluiten we onze leden zodat hun medewerkers zich vrijwillig kunnen aanmelden.  Het is een grote klus maar we hebben geen keuze.

Ik ben er trots op dat het Nederlandse bedrijfsleven via de herstelroute (Gelijk)waardig Herstel hier samen vanuit intrinsieke motivatie de schouders onder zet. We zijn het aan onze mede-inwoners van Nederland verplicht.

Ingrid Thijssen

Voorzitter VNO-NCW

bottom of page