top of page
  • Foto van schrijverTeam (Gelijk)waardig Herstel

Al meer dan 100 ouders kiezen voor Vaststellingsovereenkomst!

Bijgewerkt op: 3 mei
Elke week kunnen ouders (‘Vertellers’) ervoor kiezen om hun Collectieve Vaststellingsovereenkomst (C-VSO) op onze neutrale locatie te ondertekenen. In zes maanden tijd hebben nu al meer dan 100 ouders hun C-VSO ondertekend. En dat worden er steeds meer!


Tijdens een collectieve tekenceremonie komen ouders die hun C-VSO willen ondertekenen bij elkaar. Hun overeenkomst ondertekenen zij individueel met een vertegenwoordiger van het ministerie van Financiën. Familieleden en vrienden zijn van harte welkom bij de ceremonie! En soms nemen Vertellers ook hun Luisterend Schrijver mee. Op deze manier kun je dit bijzondere en spannende moment, omringd door geliefden, markeren.

Een ouder/Verteller: ”Ik voel me hier heel welkom en echt gehoord. Tegelijkertijd vond ik het tekenmoment erg spannend. Terugkijkend ben ik blij dat ik het ministerie wat heb kunnen zeggen en dat ik dit fysieke moment echt heb kunnen ervaren. Het geeft me een gevoel van afsluiting. Want soms geloof ik nog steeds niet helemaal dat ik en mijn gezin ons nu kunnen richten op de toekomst.”


Nadat je samen met je Luisterend Schrijver jouw Feitenrelaas hebt opgeschreven kun je ervoor kiezen deze door te laten rekenen. Na de doorrekening (Schade Analyse fase) ligt ook de keuze voor wel of geen C-VSO bij jou als ouder. Met het ondertekenen van de C-VSO beëindig je het geschil met de Belastingdienst over de kinderopvangtoeslag.


Wil je meer weten over de fases van Schade Analyse en Afronding? Dan kun je de Veelgestelde Vragen op de website lezen.

Recente blogposts

Update aan getroffen ouders

Stichting (Gelijk)waardig Herstel zet zich in voor een rechtvaardige afronding voor mensen die erkend gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire. Met dit bericht vertellen we jou als ouder waar

Comments


bottom of page